Impact nieuwe coronamaatregelen op Stichting Cascade

Foto: Anke Bot Fotografie

HENDRIK-IDO-AMBACHT  Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft de overheid nieuwe maatregelen bekendgemaakt die zijn bedoeld om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren. Deze maatregelen hebben opnieuw de nodige gevolgen voor alle onderdelen van Stichting Cascade.

Een van de gevolgen is dat Cascade tot en met dinsdag 27 oktober geen culturele activiteiten meer in het theater organiseert. De afgelopen tijd kwam het theater net weer een beetje op stoom, mede dankzij een ontheffing van de veiligheidsregio. “Ons nieuwe theaterseizoen is in september begonnen. We hebben enorm ons best gedaan om het cultureel centrum coronaproof te maken zodat het een veilige omgeving is voor onze bezoekers en medewerkers”, vertelt theaterprogrammeur Nienke Reedeker-Helmink. “Voor zover bekend hebben er landelijk geen besmettingen in theaters plaatsgevonden. Dat maakt het extra zuur dat we nu toch moeten sluiten. Het is immers niet mogelijk om voor maximaal dertig bezoekers theatervoorstellingen, films of kinderactiviteiten te organiseren. Uiteraard hebben we begrip voor de maatregelen, maar de teleurstelling is groot. Na 27 oktober bekijken we de mogelijkheden opnieuw, al houden we er rekening mee dat ook dan nog voorstellingen geannuleerd moeten worden.”

Zaalhuur en horeca
De zaalverhuur blijft in Cascade gewoon doorgaan, tot maximaal 30 personen en uiteraard met anderhalve meter tussen de zitplaatsen en de overige reeds geldende maatregelen volgens het coronaprotocol. Café BOVEN. is tot en met 11 november gesloten. Van de horecafaciliteiten kan men tijdens deze periode alleen in combinatie met zaalhuur gebruikmaken, mits de consumpties in de zaal genuttigd worden.

Sporthallen
Ook voor beide sporthallen die de stichting exploiteert, hebben de maatregelen gevolgen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen blijven sporten in De Ridderhal en De Sophiahal, maar er worden geen wedstrijden meer gespeeld. Ook voor volwassen sporters geldt dat de competitie niet door kan gaan, de overige restricties zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. Publiek in de sporthallen is niet toegestaan en ook de sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.