IJzersterke show ‘Adem’ van Lakshmi in Cascade  

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Singer/songwriter Lakshmi wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene.  Na intensief toeren langs festivals en clubs debiteert ze nu met succes in het theater. Vrijdag 25 januari speelt Lakshmi haar show ‘Adem’ in Cascade.

Sinds ze op weergaloze wijze het nummer ‘Zeg me dat het niet zo is’ van Frank Boeijen vertolkte in DWDD, kan niemand meer om zangeres Lakshmi heen. Ze komt wat meisjesachtig en mysterieus over, maar vergis je niet. Lakshmi Swami Persaud is een groot talent dat goed weet wat ze wil. Ze verpakt haar persoonlijke, poëtische verhalen in donkere pop-noir. In de praktijk blijkt pop noir van alles te kunnen zijn: van piano en strijkers tot bombastische drums en elektronische beats. Van vleugjes blues, rock en dubstep tot zelfs een heel klein beetje reggae. Lakshmi’s stem – helder, maar mét een randje – en haar liefde voor het donkere zijn in ieder nummer terug te horen.

Muziekkenners Leo Blokhuis en Eric Corton bevelen Lakshmi van harte aan. “Ze heeft een wonderschone stem. Heerlijk. Bezwerend mooie muziek vind ik het”, aldus Blokhuis. De nummers in de show bevatten pittige elektronische tracks en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. In samenwerking met haar regisseur maakt Lakshmi een voorstelling waar ze het publiek een complete beleving geeft die muzikaal en visueel een onuitwisbare indruk maakt.

Vrijdag 25 januari, 20.15 uur. Tickets (à 18,50 euro) bestellen kan online via www.theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Onderschrift foto: foto Kim Balster