IFC lijdt nederlaag tegen Unitas

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In de zondag hoofdklasse B leed IFC de zesde achter-eenvolgende nederlaag. In het eerste kwartier van de wedstrijd was er nog niets aan de hand en was de beste kans zelfs voor de Ambachters geweest.

Een hierna gegeven rode kaart aan routinier Nico Ramos was echter van cruciaal belang voor de negatieve uitkomst van het duel. Het defensieve gat bij de thuisploeg werd vervolgens logischerwijs opgevuld met het inbrengen van Edison Warner. Aanvalsleider Joey Grootenboer moest voor hem daarvoor plaats maken. Het gevolg was, dat IFC in de persoon van Everon Pisas nog een enkele frontsoldaat had en zich bovenal moest beperken tot tegenhouden. Nog voor rust viel de 0-1 voor Unitas uit een kopbal van Esey Kiflom Tsegay na een corner (niet het eerste tegen doelpunt uit een dood spelmoment dit seizoen).

Na een uur spelen zorgde Soufian Charraoui met een mooie individuele actie voor de 0-2 en niet veel later werkte Stephen Emelina de bal in zijn eigen doel na een diepe bal van Chentouf en onder druk van een aanvaller 0-3. Hierna was de wedstrijd uiteraard definitief beslist en was het eigenlijk wachten op verdere doelpunten van de ploeg uit Gorinchem.  Na voorbereidend werk van de ook inmiddels ingebrachte Mo el Bannasri tekende Goossens, die zich knap vrij draaide in een vol strafschopgebied nog tegen het einde voor de 1-3. Met twee treffers in zijn laatste twee wedstrijden als late invaller kan hij zeker aanspraak doen gelden op meer speeltijd in de volgende competitiewedstrijd. Op slag van het eindsignaal tekende de in het verleden één seizoen voor IFC uitgekomen Akin Arslan voor het slot van 1-4. Zo eindigde de zesde wedstrijd in 2019 wederom in mineur.