Huiskamer van de Wijk Banckertplein open voor buurtbewoners

Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Wethouder Steven van Die en directeur-bestuurder Carlo Oostindie van Rhiant openden 3 november de Huiskamer van de Wijk op het Banckertplein. De huiskamer bevindt zich aan de even zijde van het appartementencomplex en is een plek in de buurt waar inwoners uit de wijk terecht kunnen voor hulp en ondersteuning, geldzaken, vragen over inburgering en huurderszaken. Maar het is ook een plek waar buurtgenoten samen iets gezelligs kunnen organiseren.

Huiskamer voor en van de bewoners
Wethouder Steven van Die: “De Huiskamer van de Wijk maakt onderdeel uit van het preventieplan Sociaal Domein: ‘De Kracht van Ambacht’ 2020-2024, dat gezamenlijk tot stand kwam met Ambachtse maatschappelijke partners en inwoners. Het versterken van preventie en vroegsignalering in het sociaal domein is het hoofddoel van het plan. Verder is één van de actiepunten het bevorderen van betekenisvolle contacten bij inwoners. Wij waren daarvoor op zoek naar een passende ruimte. Rhiant bood deze ruimte aan. De Huiskamer van de Wijk Banckertplein is het resultaat van een gezamenlijk initiatief.” Dat onderschrijft ook Carlo Oostindie, directeur/bestuurder van woningcorporatie Rhiant. “Elkaar ontmoeten staat centraal in de huiskamer. Voor ons als woningcorporatie is het fijn dat bewoners niet alleen een plek hebben om elkaar te ontmoeten, maar dat zij ook zelf gezamenlijke activiteiten bedenken en opzetten. Zo raken bewoners nog meer betrokken bij hun buurt en dat juichen wij toe.”

Wekelijks programma
Bewoners van het Banckertplein en buurtbewoners kunnen terecht in de huiskamer. Wekelijks houdt het Sociaal Wijkteam er spreekuur en mensen kunnen een afspraak maken voor hulp bij vragen over geldzaken, zoals het invullen van de belastingaangifte, betalingsregelingen, schulden of het invullen van formulieren. Rhiant houdt elke week op dinsdagochtend spreekuur voor bewoners. Maar ook organisaties als Vluchtelingenwerk zijn op vaste tijden te bezoeken om te helpen met vragen over bijvoorbeeld wonen, zorg, juridische zaken, inburgering en onderwijs.

Meer informatie
De Huiskamer van de Wijk Banckertplein is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en woningcorporatie Rhiant. Informatie over de openingstijden en een actueel overzicht van de spreekuren is te vinden op www.rhiant.nl en op www.h-i-ambacht.nl