Hi5Ambacht ontwikkelt samen met Verkerk leerlijn 24st century skills voor Ambachtse kinderen

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Na een eerste enthousiaste verkenning met een naschoolse workshop robots en lego ontstond bij Hi5Ambacht al snel de ambitie om de mogelijkheden voor kinderen voor 24st century skills verder te ontwikkelen. Verkerk wil kinderen graag kennis laten maken met techniek en programmeren op jonge leeftijd om ze zo enthousiast te maken voor het vakgebied. Door deze gezamelijke ambitie onstond een mooie samenwerking tussen Verkerk en Hi5Ambacht.

Verkerk investeert graag in de ambitie van Hi5Ambacht. Het Zwijndrechtse bedrijf heeft de leerlijn robots en lego mogelijk gemaakt voor de groepen 1 en 2 in Hendrik-Ido-Ambacht met een sponsoring van robots die te programmeren zijn en twee pakketten educatief lego.

Wendy Dubois, cultuurcoach Hi5Ambacht; “De scholen werken heel graag met onze leerlijnen bewegingsonderwijs, dans en beeldende kunst. We zijn erg blij dat we met deze sponsoring de eerste opstap kunnen maken naar een leerlijn 24st century skills, waar programmeren en techniek onderdeel van is. Hiermee kunnen we ons aanbod naar de scholen verder uitbreiden.”

Bob Lansbergen, HR Business Partner Verkerk; “De wereld waarin wij als elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installateur actief zijn is continue in beweging. De steeds krapper wordende technische arbeidsmarkt en onze groei als bedrijf zorgen ervoor dat wij altijd op zoek zijn naar goed personeel. Wij geloven erin om te investeren in de toekomst en dit begint wat ons betreft al op jonge leeftijd. Op een speelse manier in contact komen met techniek past perfect in onze visie. Wij ondersteunen Hi5Ambacht van harte met dit initiatief.

Met het sponsorpakket en de bijbehorende lessen zullen nog in dit schooljaar verschillende pilots gedraait worden. In de tussentijd zal Hi5Ambacht ook verder na gaan denken over de verdere ontwikkeling van deze leerlijn voor de groepen 3 t/m 8.