Herinrichting Kerkstraat Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Lekker fietsen of wandelen langs de mooie Waal.. dat kan straks veiliger in de Kerkstraat. De gemeente gaat dit najaar de straat opnieuw inrichten en houdt daarbij rekening met de wensen van de buurt.

Initiatief uit de buurt

Vorig jaar is de wegenstructuur in het gebied Noordeinde, Nijverheidsweg, Veersedijk en Antoniuslaan aangepast. De bewoners van de Kerkstraat wilden ook graag aanpassingen. De buurt diende daarom een burgerinitiatief in, waarin aandacht werd gevraagd voor meer veiligheid voor fietsers en voetgangers en minder overlast van doorgaand verkeer.

Wensen in schetsplan

Die wensen van de buurt sluiten goed aan bij de plannen uit de Waalvisie om het gebied rond het Waaltje aantrekkelijker te maken. Omdat de Kerkstraat nu aan groot onderhoud toe is, is het een goed moment om de straat opnieuw in te richten. De gemeente wil zoveel mogelijk wensen van de buurt verwerken en heeft een schetsplan laten maken. In de eerste helft van dit jaar wordt samen met de indieners van het burgerinitiatief een inloopbijeenkomst georganiseerd. Daar kunnen omwonenden hun mening geven over het plan. De datum van de inloopbijeenkomst volgt nog. De verwachting is dat de straat dit najaar op de schop gaat.