Hendrik-Ido-Ambacht– Voor de kinderen van groep 8 van christelijk kindcentrum De Tweestroom uit Hendrik-Ido-Ambacht, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, was de Wisse KidsRun op 20 juni extra bijzonder. Zij liepen speciaal voor hospice De Cirkel om de moeder van groep 8-leerling Rosaly te herdenken die in april is overleden in het hospice en tegelijkertijd met hun sportieve prestaties geld in te zamelen voor het hospice. De groep 8-leerlingen passeerden met elkaar de finishstreep, terwijl via de speakers te horen was dat ze in liefdevolle herinnering liepen voor hospice De Cirkel en de vader van Rosaly en andere ouders en leerkrachten hen op stonden te wachten. “Een emotioneel, maar prachtig moment.”

“Toen de run ter sprake kwam in onze groep ontstond meteen spontaan het idee om deze keer te gaan lopen voor het hospice,” vertelt leerkracht Renate van Bastelaere van groep 8. Normaliter gaat de opbrengst van de Wisse kidsrun naar het Jeugdspeelpark en die van de Bolidt Inner Circle Run naar hospice De Cirkel. De organisatie vond het idee zo mooi dat ze er meteen mee instemden om het geld dat groep 8 van De Tweestroom inzamelde aan het hospice te doneren. Aan ouders, leerkrachten en andere bekenden werd een donatie gevraagd met als resultaat een prachtig bedrag. Behalve dat Rosaly en haar groepsgenoten het fijn vinden om het hospice op deze manier te steunen, helpt het hen ook om het verdriet dat ze gezamenlijk hebben om het overlijden van de moeder van Rosaly nog beter een plekje te geven.

De kinderen van groep 8 hebben zelf een cheque gemaakt en deze symbolisch overhandigd aan Ester Grootenboer-Pos, een van de coördinatoren van hospice De Cirkel. Zij was blij verrast met deze gift van maar liefst 616 euro. Mede namens het bestuur en de vrijwilligers van het hospice bedankte zij de kinderen, hun ouders, de leerkrachten en iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk voor dit mooie initiatief. “We doen het met liefde, maar als je dan voelt en ziet dat het door jong en oud(er) wordt gewaardeerd, geeft dat een extra goed gevoel. Dank je wel dat jullie zo hard hebben gerend voor ons hospice. Ik beloof jullie dat we iets moois gaan doen met dit geld om zo nog meer mensen die niet zo lang meer te leven hebben een fijne periode in ons hospice te bieden.”