Gemeenteraad benoemt Leo Platschorre als wethouder

Foto Cees van der Wal. De nieuwe wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht Leo Platschorre.

HENDRIK-IDO-AMBACHT In de raadsvergadering van maandagavond 4 maart heeft de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht besloten om de heer Leo Platschorre te benoemen tot wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht.

De wethoudersvacature is vacant sinds het vertrek in november van de heer André Flach naar de Tweede Kamer. De heer Platschorre zal deze functie tijdelijk vervullen. Ondertussen gaat de SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht op zoek naar een definitieve invulling van het wethouderschap.

Leo Platschorre
De heer Platschorre is 67 jaar en sinds 2002 lid van de gemeenteraad voor de SGP-ChristenUnie. In 2006 werd hij fractievoorzitter. Sinds 1 januari 2022 is hij met pensioen, daarvoor werkte hij in diverse management- en directiefuncties in de zorg. Ongeacht de duur van zijn wethouderschap zal de heer Platschorre geen beroep doen op de wachtgeldregeling.

Opvolgers als raadslid en fractievoorzitter
Door de benoeming tot wethouder is de heer Platschorre niet langer lid van de gemeenteraad. Zijn opvolger als gemeenteraadslid is de heer Cornee Bezemer. De heer Peter Boudewijn volgt hem op als fractievoorzitter van de SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht.

Bron gemeente Hendrik-Ido-Ambacht