Gemeente start met groendak actie

De aanleg van een groendak op het gemeentehuis.
fotograaf: Peter den Ouden / gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

HENDRIK-IDO-AMBACHT  Om Hendrik-Ido-Ambacht nog groener te maken is de gemeente op maandag 24 augustus begonnen met een groendak actie in samenwerking met Groendakcoach.  Woningeigenaren en bedrijven die meedoen met de groepsaankoop maken daarbij kans op een gratis groendak. Ook kan men nog gebruik maken van de subsidie via het Waterschap Hollandse Delta.

Wie zich als woningeigenaar of bedrijf via Groendakcoach aanmeldt ontvangt eerst een voorlopige offerte. Als men daarmee akkoord gaat wordt er vervolgens een inspectie uitgevoerd en blijkt daaruit dat het dak geschikt is dan krijgt men de definitieve offerte. Er zijn met deze actie, die loopt tot 12 oktober, in totaal drie groene daken te winnen. In week 39 wordt één groen dak verloot onder bewoners die de voorlopige offerte geaccepteerd hebben en in week 42 nog twee daken onder degenen die akkoord gingen met de definitieve offerte; één voor bedrijven en een voor bewoners.

Een groendak is een dak bedekt met Sedum die het dak beschermt tegen zonlicht en een water bufferend vermogen heeft waardoor de riolering minder wordt belast. Ook bevordert het de biodiversiteit door het leefklimaat voor insecten te verbeteren. Het is daarom een duurzame en milieubewuste investering, aldus de gemeente die onlangs ook op het gemeentehuis 85 vierkante meter groendak liet aanleggen.

Het aanmeldingsformulier voor deze actie is te vinden op groendakcoach.nl/gemeente-hi-ambacht/