Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht introduceert duurzaamheidslening voor inwoners

HENDRIK-IDO-AMBACHT  –  De inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kunnen met de nieuwe duurzaamheidslening van de gemeente tegen gunstige voorwaarden geld lenen om hun huis te verduurzamen.

Door te verduurzamen kunnen inwoners hun woonlasten verlagen, het wooncomfort verhogen en het huis energiezuiniger maken. Dit kan op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld te isoleren en/of te voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en een groen dak.

Voor wie is de duurzaamheidslening?
De duurzaamheidslening is bedoeld voor Ambachters met een verzamelinkomen boven €45.014,- met een bestaande koop- of huurwoning én Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Particulieren mogen tussen de €2.500,- en € 25.000,- lenen. Voor VvE’s is dat tussen de €10.000,- en €25.000,- per wooneenheid, met een maximum van €350.000,-. Aan de lening gaat een financiële toets van de gemeente vooraf.
Daarna verzorgt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, kortweg SVn, de afhandeling en de administratie van deze lening.

Beter voor milieu en portemonnee
Wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur is blij met de introductie van de duurzaamheidslening. “De gemeente helpt inwoners graag verduurzamen met aantrekkelijke acties en adviezen. Deze duurzaamheidslening maakt het voor een nog grotere groep inwoners mogelijk om duurzame maatregelen te nemen tegen een minimale rente, die je ook nog eens snel terugverdient.”

Bron: gem. Hendrik-Ido-Ambacht