Filmdocumentaire ‘Puinhoop’ in Cascade


HENDRIK-IDO-AMBACHT – De intieme documentaire ‘Puinhoop’ is gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar, en gaat over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten. Deze film draait woensdag 8 november in Cascade.


Nadat hij twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum heeft beperkt, wordt filmmaker Allard gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig. Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en trauma’s uit zijn jeugd.
Naarmate zijn moeders toestand verslechtert, vervagen de harde lijnen die Allard bewust had opgebouwd tussen hun. Allard vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te gaan kijken om zo tot acceptatie en liefde voor zijn moeder te kunnen komen. Ook wil hij voorkomen dat hij zijn eigen trauma doorgeeft aan zijn eigen jonge dochter.


Over de maker
Allard Detiger is documentaire-, televisie- en commercial regisseur en editor die de European MediaMaster of Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft afgerond. Na zijn eindexamenfilm ‘WeLove Putin’ heeft hij een aantal documentaires in Rusland gemaakt. In Nederland heeft hij drie documentaires voor de televisie gemaakt. In zijn films is hij altijd op zoek naar de dualiteit in de mens,
en het verschil tussen de ideeën en levensfilosofie van mensen en de werkelijke invulling van hun leven.

Info
Filmdocumentaire ‘Puinhoop’. Woensdag 8 november, 20.00 uur in Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Kaarten kosten 7 euro. Kijk voor meer info en reserveren op de website: stichting-cascade.nl.

Bron Cascade