Filmdag voor alle leeftijden in herfstvakantie

Filmdag in Cascade met ‘Dropje’


HENDRIK-IDO-AMBACHT – Wie nog op zoek is naar een leuk uitje in de herfstvakantie die kan gezellig naar de filmdag in Cascade. Dinsdag 17 oktober draaien er maar liefst drie verschillende films in de theaterzaal.

De filmdag start om 11.00 uur met de vertoning van ‘Dropje’, de leukste kinderfilm voor de allerkleinsten. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie en duurt 45 minuten.

Filmdag in Cascade met ‘Dummie de Mummie’

Dummie de Mummie
Om 15.00 uur draait de volgende kinderfilm: ‘Dummie de Mummie’. Het verhaal gaat over de doodnormale jongen Goos Guts die in een saai dorp woont. Totdat hij op een dag een levende mummie in zijn bed vindt. Goos doet net of Mummie zijn Egyptische neefje is en neemt hem zelfs mee naar school. Samen beleven ze geweldige avonturen. Deze familiefilm is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken. Gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Tosca Menten.

Filmdag in Cascade met ‘Het Verloren Transport’.

Het Verloren Transport
De avondfilm ‘Het Verloren Transport’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In april 1945 wordt een deportatietrein met honderden Joodse gevangen door vluchtende soldaten achtergelaten bij een klein dorp in oostelijk Duitsland. In het dorp, dat is ingenomen door het Russische leger, zijn de bewoners en de ontsnapte gevangen tot elkaar veroordeeld in een situatie vol wantrouwen, wanhoop en wraak.
Filmregisseur Diesing had zelf een oom die op de bewuste trein zat. De film start om 20.00 uur en is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Info
De filmdag is dinsdag 17 oktober. Kaarten voor de kinderfilms kosten 6 euro, een kaartje voor de avondfilm voor volwassenen kost 7 euro. Kijk voor meer info en reserveren op de website: stichting-cascade.nl

Bron/foto: Cascade