HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Tijdens de maandelijkse filmavond op woensdag 27 november draait ‘Rocketman’ in Cascade. Een biografische muziekfilm over het leven en de carrière van Elton John.

Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een Engelse dorpsjongen die uitgroeide tot een van de meest iconische wereldsterren uit de popcultuur. Reginald Dwight is een talentvolle zanger en pianist.

Hij besluit zijn artiestennaam te veranderen in Elton John en creëert een glamrock-imago met zijn flamboyante outfits en enorme brillencollectie. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid. Zowel de schrijnende dieptepunten als geweldige succesmomenten worden van dichtbij getoond.

Elton won in totaal zes Grammy’s, een Academy Award, een Golden Globe voor zijn muzikale talent en hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1997 sloeg Koningin Elizabeth hem tot ridder voor zijn liefdadigheidswerk, sindsdien mag hij zich ‘Sir Elton John’ noemen. Sir Elton John heeft bewezen een van de succesvolste muzikanten van deze tijd te zijn. Met singles als ‘Your Song’, ‘Rocketman’, ‘Sorry Seems to be the Hardest Word’ en ‘Candle in the Wind’ scoorde hij hit na hit.

In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij, gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton.

Woensdag 27 november, 20.00 uur. Kaartjes kosten 6 euro. Meer informatie en reserveren: www.theater-cascade.nl of bel naar 078-6819230.