Filmavond met ‘Rien ne va plus’ in Cascade

Foto Cascade: filmposter van de film ‘Rien ne va plus’

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De biografische documentairefilm ‘Rien ne va plus’ gaat over het veelbewogen leven van de Ambachtse dichter en kunstenaar Joop Tessers.  Op woensdag 12 april draait deze film in Cascade.

De film ‘Rien ne va plus’ is een zoektocht naar liefde, roem en geluk door de ogen van de dichter en kunstenaar Joop Tessers, alias Joop Vos. Aan de hand van zijn liedjes en gedichten neemt hij de kijker mee door zijn leven. Voor de film werden opnames gemaakt in verschillende musea. Daarnaast is er gebruikgemaakt van het ruime fotoarchief en de audio-opnames van zijn voorstellingen. Joop Tessers schreef jarenlang gedichten in de lokale krant De Kombinatie.  In Cascade staat in het trappenhuis naar de tweede verdieping een tekst van hem groot aan de muur ‘de beste remedie tegen verloedering: verbroedering’. De film is gemaakt in opdracht van Guido de Goede. Regisseur en tekstschrijver Thomas van der Giessen o.a. bekend van de film ‘Mijn naam is Sophia’ van het Ambachtse bedrijf Aktefilm is verantwoordelijk voor het scenario, de productie en de eindmontage en de speelduur is ongeveer 80 minuten.

Info
De film ‘Rien ne va plus’ is donderdag 12 april om  20.00 uur te zien in theater Cascade. Kaarten kosten 7 euro, meer info en reserveren kan online via: www.stichting-cascade.nl.

Bron: Stichting Cascade