Film Dr. Knock’ in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Tijdens de laatste filmavond van dit seizoen draait de Franse filmkomedie ‘Dr. Knock’ in Cascade. Kom vrijdag 6 juli genieten van deze heerlijke zomeravondfilm!

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Door op het schip goed naar mensen te luisteren, komt hij over als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de waardering en warmte die hij van hen terugkrijgt, besluit hij geneeskunde te gaan studeren.
Enkele jaren later vertrekt de voormalige zwendelaar Knock met zijn artsendiploma op zak naar een klein Frans bergdorpje om de praktijk van de oude dorpsdokter over te nemen. Hij staat ervan versteld dat de zuivere berglucht en het verkwikkende klimaat de inwoners in een uitstekende gezondheid houdt. Als meester in de kunst van verleiding en manipulatie verzint hij een list om toch fortuin te maken. De charmante dokter weet het vertrouwen van de dorpelingen te winnen. Tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor zijn en dr. Knock dreigen te ontmaskeren…

Vrijdag 6 juli, aanvang 20.00 uur. Kaartjes kosten 6 euro en zijn online te bestellen via theater@stichting-cascade.nl, telefonisch via 078-6819230 of koop je kaartje voor aanvang van de film aan de kassa.