De Stilte met voorstelling speciaal voor jonge kinderen

Foto Cascade. De Stilte.

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De nieuwe voorstelling ‘Wacht ’s Even’ van dansgezelschap De Stilte is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 maanden tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. Het is samen te beleven op vrijdag 28 april in theater Cascade.

Baby’s, dreumesen en peuters beleven sferen en emoties anders dan volwassen, jongeren en kinderen. Ze leven in het hier en nu. Dat gegeven heeft de makers geïnspireerd om een voorstelling te maken voor de allerkleinsten. In ‘Wacht ’s Even’ staat de beleving van tijd centraal. De wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur en een kleine piano. Twee personages verdwijnen en verschijnen tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen. De gelaagde pianomuziek van Jeroen van Vliet voelt als een warme deken voor een eerste kennismaking met theater voor de allerkleinste bezoekers. Levendige melodieën, dromerige tonen en rustgevende klanken maken het vreemde vertrouwd.

Op ooghoogte
De unieke voorstelling ‘Wacht ’s Even’ wordt gespeeld en gedanst voor maximaal vijftig toeschouwers. Ouders en kinderen kijken samen naar de voorstelling en nemen plaats op kussentjes rondom de dansvloer. De allerkleinste kinderen beleven de voorstelling op schoot bij hun ouders. In een veertig minuten durend spel komt de voorstelling tot leven op ooghoogte van de jonge toeschouwers en gaat over in vrij spelen met de dansers in het decor.

Info
De voorstelling ‘Wacht ’s even’  van  dansgezelschap De Stilte is te zien op vrijdag 28 april om 19.30 uur in theater Cascade. Kaarten kosten 10 euro. Kijk voor meer info en reserveren op de website: www.stichting-cascade.nl.

Bron: Cascade