HENDRIK-IDO-AMBACHT – Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Vrij Spel weer De Speelfabriek tijdens de zomervakantie. De Speelfabriek is een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht. Jaarlijks weten veel kinderen ons te vinden om gezellig te komen knutselen of spelen.

Nieuwe voorzitter
We zijn Diana Kreukniet dankbaar voor het werk dat zij de afgelopen 11 jaar heeft verzet als voorzitter van Stichting Vrij Spel. Diana blijft in het bestuur, maar heeft per 1 april de voorzittershamer overgedragen aan Cees van Meerten. Hij hoopt haar werk op positieve wijze voort te zetten en De Speelfabriek nog verder te ontwikkelen.

Meer vernieuwingen
We hebben sinds kort een nieuw logo. Ook vind je het uitgebreide en actuele programma van De Speelfabriek voortaan op onze vernieuwde website. Deze komt in plaats van het boekje, wat ons een hoop kosten bespaart en natuurlijk beter is voor het milieu! Kinderen op basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht krijgen nog wel een folder met het programma mee.

Programma
Ook dit jaar bieden we bij De Speelfabriek weer een mooi gevarieerd programma. We hebben veel sport- en spelactiviteiten, zoals tafeltennis, tafelvoetbal en XXL Lego. Ook kunnen kinderen spelen op het luchtkussen, de airhockey-tafel en de Playstation. Verder zijn er iedere dag andere knutselactiviteiten. Bij droog weer kunnen kinderen natuurlijk ook fijn buiten spelen. Bij echt mooi weer zijn er waterspelletjes.

Naast deze vaste activiteiten hebben we dagelijks verschillende extra activiteiten, zowel binnen als buiten. Voor het actuele dagprogramma kijk je op onze website.

Ondersteuning
Zonder vrijwilligers en donaties kunnen we niet bestaan. Zeker in de week van 29 juli t/m 2 augustus en de week van 19 t/m 23 augustus zijn vrijwilligers van harte welkom. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk ervaring op te doen met de begeleiding van kinderen (kan je ook mooi op je CV zetten!), meld je dan aan op onze website.

Donaties zijn ook altijd zeer gewenst. Met jouw persoonlijke of zakelijke bijdrage ontwikkelen we nieuwe activiteiten of kopen we nieuw spelmateriaal. Op onze website vind je hoe je kunt doneren.

Kom je ook?
De Speelfabriek is er in de zomervakantie van 22 t/m 26 juli, 29 juli t/m 2 augustus en van 19 t/m 23 augustus. We zijn open van 9:30 tot 15:30 uur. Een kaartje kost € 3,00 per dag en voor € 12,50 heb je een weekkaart. Je vindt ons in sporthal De Ridderhal aan de Hoge Kade of digitaal op www.stichtingvrijspel.nl