Dansavond ‘Shake it!’ met workshop voor senioren

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Vanwege het grote succes en de enthousiaste reacties na de eerste dansavond, organiseert Cascade samen met Hi5Ambacht een nieuwe editie van ‘Shake it! op vrijdag 21 april.

Tijdens deze dansavond wordt het eerste uurtje besteed aan een stijldansworkshop, onder begeleiding van een dans-echtpaar. Zij weten hoe je de voeten van de vloer krijgt en een glimlach op het gezicht. Na de workshop is er vrij-dansen. De Ambachtse dj Peter de Lijster zorgt voor een extra feestelijke sfeer en brengt je terug in de tijd met herkenbare dansnummers uit de jaren 50 tot 80.

Leuk en  gezond
Dansen is niet alleen goed voor het lichaam, maar is ook de ultieme breintraining. Dansen helpt namelijk tegen veroudering. Volgens onderzoek wordt de hippocampus bij senioren versterkt door dansen. De hippocampus is het gedeelte van de hersenen dat als eerste getroffen wordt door de ziekte van Alzheimer. Daarnaast verbetert dansen ook het evenwicht – meer dan bij andere fitnessprogramma’s – en de concentratie. Dansen is naast leuk dus ook heel gezond. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid en het contact met de andere dansers. ‘Shake it’!’ zal volgens  Cascade dan ook een avond vol dansplezier worden.

Info
De dansavond ‘Shake It!’  vindt plaats op vrijdag 21 april vanaf 19.30 uur in Cascade, Hoge Kade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht.
Kaarten kosten 12 euro. Kijk voor meer info en reserveren op de website: stichting-cascade.nl.

Bron: Cascade