Cascade ontvangt gift voor kindervoorstellingen

Foto Cascade: Het overhandigen van de cheque door Waar & Partners

HENDRIK-IDO-AMBACHT De Ambachtse organisatie Waar & Partners viert haar 30-jarig jubileum met een financiële bijdrage van 10.000 euro aan Cascade. Deze donatie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Nh1816 Verzekeringen; het geld is speciaal bestemd voor culturele activiteiten voor kinderen.

De adviseurs van Waar & Partners, gespecialiseerd in financieel- en verzekeringsadvies, werken al jarenlang samen met Nh1816 Verzekeringen. Deze schadeverzekeraar zet zich als coöperatie graag in voor goede doelen en geeft een deel van de winst terug in de vorm van giften. In overleg werd besloten om het jubileumjaar van Waar & Partners aan te grijpen om samen een bedrag van 10.000 euro te schenken aan Cascade. Het geld is bedoeld om kinderen in aanraking te brengen met cultuur. De gedachte hierachter is dat culturele activiteiten hun creativiteit en fantasie prikkelen en dat kinderen zich hierdoor even in een andere wereld kunnen wanen.

Goed voor de taalvorming
“Wij geloven in beleving, kinderen houden meer herinneringen over aan iets dat zij live beleven dan aan wat zij op een schermpje of op televisie zien. Daarnaast maken wij ons zorgen om de taalverarming in Nederland. Cultuur is goed voor de taalvorming en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen”, vertelt Angélique Waar-De Vaal, directeur van Waar & Partners. Deze motivatie sluit naadloos aan op de missie van de organisatie: ‘Tijdens elke levensfase samen vooruit kijken en beschermen wat je (lief)hebt.’

Toegankelijk voor ieder kind
Een andere reden is de stille armoede, aangezien veel jonge gezinnen het momenteel financieel zwaarder hebben dan voorheen. Angélique: “Wij begrijpen dat de prioriteit ligt bij brood mee naar school en eten op tafel, en niet bij belevingen voor kinderen, als dat de keuze is die je moet maken. Daarom is het belangrijk dat culturele vorming voor alle kinderen mogelijk en toegankelijk is. We vinden het fijn om hieraan met deze donatie te kunnen bijdragen. Het beleven van mooie momenten is belangrijk voor hun ontwikkeling; de kinderen van nu zijn immers de volwassenen van straks.”

Visie van Cascade
Cascade-directeur Marjet van Os voegt hieraan toe: “Mooi om te zien dat de visie van Waar & Partners op de culturele vorming van kinderen zo goed aansluit op de visie van Cascade. Wij zetten steeds meer in op het bereiken van kinderen met een breder en meer divers cultuuraanbod. Uiteraard zijn wij ontzettend blij met deze donatie; dit geld gaat echt meer mogelijk maken in Cascade.”

Bron: Stichting Cascade