Cascade filmavond met ‘Hurricane: Battle of Britain’

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Het is inmiddels een traditie dat er na afloop van de Dodenherdenking in Cascade een voorstelling wordt gespeeld of een film wordt vertoond die in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar vertoont Cascade zaterdag 4 mei de film ‘Hurricane: Battle of Britain’.

De film vertelt het indrukwekkende verhaal van een groep dappere Poolse gevechtspiloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij steunen de RAF tijdens de Battle of Britain. Zij vechten in Engeland tegen de Duitsers in oude gevechtsvliegtuigen die ‘Hawker Hurricanes’ worden genoemd. In de zomer van 1940 lijdt de RAF zware verliezen in de luchtoorlog tegen de Duitse Luftwaffe. Gezamenlijk zetten zij alles op alles om de Engelse kust te beschermen.
De Polen vechten met een fanatisme en doodsverachting die de nazi’s nederlaag op nederlaag toebrengt. Uiteindelijk spelen hun heldendaden en verliezen een onmisbare rol in de Britse overwinning.

De filmvertoning vindt plaats na afloop van de Dodenherdenking en wordt mede mogelijk gemaakt door het 4-5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en Oranjevereniging Wilhelmina Juliana. De film duurt 107 minuten, bevat een pauze en is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar.

Zaterdag 4 mei, aanvang 21.00 uur. Kaartjes kosten 5,00 euro en zijn te bestellen via www.theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.