HENDRIK-IDO-AMBACHT –  De show ‘Rotatie’ van Neerlands Hoopwinnaar Jan Beuving trok vorig jaar overal uitverkochte zalen. Dit seizoen kan je nog genieten van deze voorstelling in Cascade op vrijdag 17 januari, mis het niet!

De talentvolle Jan Beuving is wiskundigetekstschrijver, sportcolumnist en cabaretier. Een rotatie is een wiskundige draai, en dat is wat Jan doet: hij geeft een wiskundige draai aan dingen. Maar naast wetenschapper is Jan iemand die ook zijn gevoel en intuïtie laat spreken. Met knap bedachte grappen en puntgave liedjes zet hij een indrukwekkende cabaretvoorstelling neer. Voeg daarbij de muziek van Tom Dicke die voor de wisselende sferen bijpassende ritmes en melodieën heeft bedacht, en je komt uit bij een programma dat de perfectie benadert.

In 2019 werd Jan genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement. De jury over Jan: “Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.”

Vrijdag 17 januari 2020, 20.15 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro. Meer informatie en reserveren: www.theater-cascade.nl of bel naar 078-6819230.