Cabaretier Diederik Van Vleuten speelt ‘Bouwjaar 61’

Fotografie Hessel Stuut. Dierik van Vleuten. Bouwjaar 61.

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In zijn vijfde solovoorstelling vraagt meesterverteller Diederik van Vleuten zich af wat er over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Vrijdag 17 november vertelt hij erover in Cascade.


Na vier meesterlijke voorstellingen waarin hij aan de hand van de wereldgeschiedenis zijn voorouders tot leven wekte, is Diederik van Vleuten aanbeland bij zijn eigen herinneringen. Geboren in ’61. Hij zag als 8-jarig jongetje de korrelige beelden van astronauten in witte pakken. De eerste mens op de maan maakte een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop
niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo. De kracht en betekenis van herinnering. Daarover gaat Diederiks vijfde solo. Goed nieuws: het levert genoeg stof op om meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat dit voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Info
Voorstelling ‘Bouwjaar 61’ van Diederik Van Vleuten. Vrijdag 17 november, 20.15 uur in Cascade, Hoge Kade 50, Hendrik-Ido-Ambacht. Kaarten kosten 24,50 euro (incl. consumptie), kijk voor meer info en reserveren op de website van stichting-cascade.nl.

Bron Cascade