Burgemeester Jan Heijkoop bedankt zorgpersoneel, hulpverleners en huisartsen

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Met meerdere dozen gebak ging burgemeester Jan Heijkoop op maandag 6 juli op pad om zorgpersoneel, hulpverleners en huisartsen namens het gemeentebestuur te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Eerst bezocht en bedankte hij het (thuis)zorgpersoneel van zorgorganisatie De Blije Borgh en ’s avonds verraste en trakteerde hij de brandweer, de politie en de ambulancedienst in de brandweerkazerne in Hendrik-Ido-Ambacht. Later deze week wordt ook bij de huisartsen(posten) en bij de medewerkers van Aafje Thuiszorg gebak bezorgd, om ook hen te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Burgemeester Jan Heijkoop is dankbaar en trots: “Voor iedereen was de coronacrisis een spannende periode en hoewel het nu de goede kant op gaat, is er altijd een kans op een tweede golf. Natuurlijk hopen we dat het zover niet komt.

De verpleeg- en verzorghuizen in Nederland stonden tijdens de crisis lang op een tweede plaats. De medewerkers hadden onvoldoende beschermingsmiddelen en de bewoners konden geen bezoek meer ontvangen. Het was voor iedereen een zware beproeving. Daarom ben ik zo trots op alle zorgmedewerkers, ze hebben het met elkaar gered en daarvoor wil ik ze belonen.

Dat geldt ook voor de huisartsen, de hulpverleners van de brandweer, de politie en de ambulancedienst. Ook zij moesten tijdens hun werk dagelijks voortdurend rekening houden met voorzorgsmaatregelen en hygiënevoorschriften. Ik wil alle medewerkers hiervoor bedanken. Mede dankzij hen zijn we deze crisis op dit moment voor een groot deel te boven gekomen.”