Burgemeester Heijkoop krijgt Gemeentelijke Ere-peninng

Cees van Meerten/FotoExpressie: Burgemeester Jan Heijkoop krijgt de Erepenning opgespeld door locoburgemeester Ralph Lafleur

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Tijdens de bijzondere raadsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester
van Hendrik-Ido-Ambacht ontving Jan Heijkoop dinsdagmiddag 14 november de Gemeentelijke Erepenning uit handen van locoburgemeester Ralph Lafleur.


De heer Heijkoop kreeg deze bijzondere onderscheiding, omdat het gemeentebestuur hem zeer erkentelijk is voor zijn inzet als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Lafleur: “Jan is enorm betrokken bij wat hij doet en zet zich er voor in om zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zijn ruim 10 jarig burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht en zijn extra jaar als waarnemend burgemeester van onze gemeente zijn van onschatbare waarde. Via het openen van deuren in zijn groot netwerk, zijn inzet voor de regio en zijn grote
betrokkenheid bij de Ambachtse samenleving: De vrijwillige brandweer, het Ambachtse verenigingsleven, totstandkoming van het bezoekerspunt Sophiapolder, huwelijksjubilea… Voor en achter de schermen was Jan dag-in-dag-uit bezig met het voor elkaar krijgen van het beste voor Ambacht. Zo was Jan ruim 11 jaar het boegbeeld van onze gemeente, een rol die hij met veel enthousiasme vervulde. Hij heeft binnen en buiten Ambacht verbindingen gelegd, waar we als gemeenschap nog lange tijd veel plezier van zullen hebben. Jan heeft Ambacht een flinke stap verder gebracht.”


Burgemeesterschap
Jan Heijkoop werd tot burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht geïnstalleerd op woensdag 22 februari 2012 en bekleedde die functie tot 1 december 2022. Sindsdien was hij waarnemend burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Donderdag 23 november wordt zijn opvolger, Patrick van der Giessen, geïnstalleerd.

Gemeentelijke Erepenning
De Gemeentelijke Erepenning wordt sinds 1970 uitgereikt aan personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor Hendrik-Ido-Ambacht. Bij de Erepenning horen een draagspeldje en een oorkonde.

Bron: gemeente Hendrik-Ido-Ambacht