HENDRIK-IDO-AMBACHT – Honderden mensen waren woensdagavond getuige van de allereerste Passion4kids in Hendrik-Ido-Ambacht. De reacties na afloop waren lovend. “Zo ontzettend knap gedaan!”

Wekenlang werd er gerepeteerd door de cast, bestaande uit leerlingen van de drie christelijke basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht. Alles leidde naar die ene avond: de opvoering van de Passion4kids in het Baxpark. Op het ene podium stond het koor, net als bij de echte Passion in het wit gekleed. Het andere podium was er voor verteller Willem Eekhof en de castleden.

Net als bij de Passion die we kennen van televisie werd in de Ambachtse kindervariant live zang afgewisseld met opgenomen audio. Hetzelfde geldt voor de spelscènes. De meeste live zangsolo’s waren er voor Emma, die de rol van Maria vertolkte. Haar optreden werd lovend ontvangen door het publiek. “Ontzettend knap gedaan allemaal, maar vooral Maria… die uithalen die ze kon maken!”, aldus een bezoeker.

Bijzondere fan

Voor Emma stond er een bijzondere fan in het publiek. Haar vriendje was helemaal uit Den Haag gekomen om zijn vriendinnetje te zien schitteren. “Haar zang was heel goed onder controle. Niet alleen bij haar, dat was bij iedereen zo.” Na afloop kreeg Emma een bloem van hem. “Ik vind het heel leuk dat hij dat gegeven heeft aan mij”, glunderde ze na de show.

Met de Passion4kids willen de initiatiefnemers het Paasverhaal op een laagdrempelige manier te vertellen. Bekijk hieronder een impressie van de avond.