De beste opvolger voor de burgemeester van H.I. Ambacht gezocht

Burgemeester Jan Heijkoop

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is op zoek naar de beste burgemeester voor de gemeente. Hendrik-Ido-Ambacht moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. De huidige burgemeester, Jan Heijkoop, beëindigde het kroon benoemd burgemeesterschap op  1 december 2022 wegens het bereiken van de leeftijd van 70 jaar in april 2023. Tot aan de beëdiging van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, blijft hij waarnemend burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht.

De gemeente moet dus op zoek naar een nieuwe burgemeester. Op dit moment wordt gewerkt aan een profielschets. Daarin staan de taken en rollen van de burgemeester en welke kwaliteiten en eigenschappen de gemeenteraad in de burgemeester wil zien. De raad vindt het belangrijk dat u, alle Ambachters, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partijen, hierover meedenken.

Om te kunnen weten wat Ambachters belangrijk vinden aan hun nieuwe burgemeester is een vragenlijst opgesteld. Alle Ambachters  wordt gevraagd deze te beantwoorden en de raad zo te laten weten wat u belangrijk vindt aan een nieuwe burgemeester. U vindt de vragen via h-i-ambacht.nl/ZoekenNaarDeBeste. Uw antwoorden worden gebruikt bij het opstellen van de profielschets.

Het beantwoorden duurt ongeveer 3 minuten en is mogelijk tot en met zondag 5 maart. Als de profielschets af is, stelt de Commissaris van de Koning de vacature voor de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht open. Via raad.h-i-ambacht.nl/nieuwe-burgemeester wordt u op de hoogte gehouden van de zoektocht.

Onder de mensen die op de enquête reageren worden zes ‘meet & greets’ met de nieuwe burgemeester verloot. Wilt u meeloten voor een ‘meet & greet’ met de nieuwe burgemeester? Vul dan uw e-mailadres in bij vraag 4. Als u wordt ingeloot krijgt u via het door u opgegeven e-mailadres een uitnodiging.