Berkman kiest voor innovatie op Ambachtsezoom

V.l.n.r. wethouder André Flach, Ian van der Jagt en Pieter Berkman van Berkman.
Foto: gemeente Hendrik-Ido-Ambacht / Peter den Ouden.

HENDRIK-IDO-AMBACHT  De firma Berkman heeft woensdag 2 september op het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht een koopovereenkomst getekend voor een kavel van ruim 5000m2 op het circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het 117 jaar oude familiebedrijf laat hierop een zogenaamde ‘MobilityHUB’ verrijzen; een nieuw concept voor duurzame mobiliteit.

Pieter Berkman: “We realiseren hier straks één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een laadstation voor elektrische auto’s en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, zoals ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten”.

Het kavel wordt ingericht volgens de hoge duurzame eisen van dit bedrijvenpark, zoals circulaire materialen, zonnepanelen, groene daken en gevels. Ook krijgt het een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

André Flach: “Ik ben blij met de keuze van Berkman voor het circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Zij gaan hier een innovatief concept realiseren, dat goed aansluit bij onze duurzame ambities voor dit bedrijvenpark. Waterstofvulpunten, laadstations en groen gas zijn een belangrijke stap naar duurzame mobiliteit. Daar is steeds meer vraag naar, voor personenvervoer, openbaar vervoer en weg- en watertransport. Ik heb er waardering voor dat dit familiebedrijf durft te blijven innoveren en zo verantwoordelijkheid neemt in de energietransitie”, aldus de Ambachtse wethouder.