BBV-vrijwilliger aan het woord: Hetty Roth

Cees van Meerten/FotoExpressie. Hetty Roth

HENDRIK-IDO-AMBACHT   Fietsclub Wielzate is opgericht in 1997, speciaal voor 55-plussers die gezellig met elkaar willen fietsen. Hetty Roth is als vrijwilliger betrokken bij de club, al sinds 2008 stelt zij het fietsprogramma samen met meer dan zestig fietstochten per jaar.

Hetty Roth: “We fietsen vanaf half maart tot november, elke woensdag en donderdag. De afstanden variëren van 30 tot ongeveer 50 kilometer; leuk voor de mensen met een e-bike, maar ook voor de sportieve fietsers. De omgeving van Ambacht is een prachtig fietsgebied met veel variatie. Natuurlijk fietsen we ook veel daarbuiten, daarvoor maken we regelmatig gebruik van de Waterbus. En de fietstrailer is heel handig voor onze tien uittochten, bijvoorbeeld naar de bollenvelden, de Vecht, Haamstede of de bossen”, vertelt Hetty. Hetty houdt ook de eigen website van de fietsclub (www.fietsclubwielzate.nl) bij met alle fietsverslagen.

Net een schoolreisje
Zij is trouwens niet de enige die veel doet voor de club. Er is ook een groep van tien fietsleiders en een bestuur, die zich vol enthousiasme inzetten voor de 75 fietsende leden en 10 rustende leden.
Hetty: “Fietsen is gezond, je krijgt er een goede conditie van en met een beetje geluk kan je het tot op hoge leeftijd doen. Daarnaast is het ook gezellig om samen op pad te zijn. We pakken onderweg een terrasje voor koffie en strijken rond lunchtijd ergens neer met onze boterhammen. ‘Het is net een schoolreisje’, hoor je dan. De leden genieten van het onderlinge contact, voor veel mensen speelt de fietsclub een belangrijke rol in hun leven. En de animo blijft; zelfs in de coronaperiode werd met kleine groepjes gefietst en dit jaar zijn er maar liefst 15 nieuwe leden bijgekomen.”

Trektochten
Hetty is een geboren regelaar. Naast het jaarprogramma organiseert ze ook de tweedaagse trektochten,  fietsvakanties en de uitwisseling met partnerstad Bergen in Duitsland. “Het is leuk om te doen en het wordt gewaardeerd. Mensen kijken echt uit naar hun fietsdag.” Natuurlijk houdt ze zelf van fietsen en dat is maar goed ook, haar taak kost veel tijd. Als voorbereiding fietste Hetty vroeger eerst de tocht in haar eentje om de omgeving te verkennen en de route vast te leggen. Dat is tegenwoordig met de fietsnavigatie een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend geworden.

BBV vrijwilligers
De Blije Borgh Vrijwilligers (BBV) zetten zich met hart en ziel in voor zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ongeveer 275 vrijwilligers zijn actief op de verschillende locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij organiseren en begeleiden activiteiten, bieden praktische hulp en een luisterend oor. Heeft u ook interesse in een vrijwilligersbaan? Kijk voor meer informatie op de website www.debbv.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

Bron: BBV