Bankier van het Verzet in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – ‘Bankier van het Verzet’ draait op woensdag 24 oktober in Cascade.Deze spanne Nederlandse speelfilm gaat over de verzetsstrijder en bankier Walraven van Hall en zijn rol tijdens de Duitse bezetting.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is bankier Walraven Van Hall de geheime geldschieter van het verzet. Maar omdat het niet genoeg is, moet hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis plegen. Tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uitgesluisd. De bankfraude was uiterst risicovol. De bankdirecteur was namelijk niemand anders van Meinoud Rost van Tonningen, de meest beruchte Nederlandse NSB’er.

Bankier van het Verzet is het onbekende, maar waargebeurde verhaal van een van de grootste Nederlandse verzetshelden. Zeer goed en overtuigend geacteerd door o.a. Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma en Fockeline Ouwerkerk.
Woensdag 24 oktober, aanvang 20.00 uur. Kaartjes kosten 6 euro en zijn te bestellen via’ ‘ . text_chop(‘www.theater-cascade.nl’, 30) . ‘‘, telefonisch via 078-6819230 of voor aanvang aan de kassa.