ASWH wint met efficiënt spel van Noordwijk

HENDRIK-IDO-AMBACHT Op eigen veld heeft ASWH zaterdag in de 2e divisie met efficiënt voetbal een 3-1 overwinning behaalt op Noordwijk. Hoewel de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht fel van start ging was het vooral Noordwijk dat in het eerste deel van de wedstrijd de dominerende partij vormde. Het zou echter ASWH zijn dat,  dankzij een goal van Daniël Wissel in de 38e minuut, als eerste op voorsprong kwam.

Kort na de rust bracht Raïes Roshanali via een strafschop de gasten weer op gelijke hoogte. Het spel van de Ambachters werd echter steeds brutaler en dat resulteerde 9 minuten later opnieuw in een doelpunt door Joost van Eck.  De thuisploeg voelde dat er meer te halen viel en via Clarence Bijl  kreeg men in de 70e minuut inderdaad nog de eindstand van 3-1 op het scorebord.

Direct na afloop van de wedstrijd sprak ATOS verslaggever Joost Trouwborst met middenvelder Joost van Eck die deze wedstrijd zijn basisdebuut maakte bij ASWH en verantwoordelijk was voor het 2e doelpunt. Hij vertelde dat ze aanvankelijk moeilijk in de wedstrijd konden komen door het vele balverlies. Na het 1e doelpunt gingen de aanvallers en middenvelder meer samenwerken en kon de ploeg beter druk gaan zetten, aldus de vanaf zondag 20 jarige debutant. Luister hier naar het hele gesprek.