Ambachtse wegafsluitingen op Koningsdag

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op Koningsdag zaterdag 27 april zullen er weer diverse activiteiten in het gebied tussen winkelcentrum De Schoof en de Julianasingel georganiseerd worden. Om genoeg ruimte te hebben voor deze evenementen worden er een aantal straten en parkeerplaatsen afgesloten.

Afgesloten zijn die dag de Julianasingel, Wilhelminasingel, Raadhuisplein, Graaf Willemlaan (ook de ventweg) en de Emmasingel (van Raadhuisplein tot aan De Schoof). De hoofdrijbaan van de Graaf Willemlaan wordt vanaf zaterdagochtend 27 april 8.00 uur t/m zaterdag 27 april 18.00 uur volledig afgesloten tussen de Petrakerk en de kruising met Van Godewijckstraat.
Het parkeerterrein achter De Schoof en een stukje Beatrixsingel worden gebruikt voor de Oranjepromenade en zijn de gehele dag afgesloten op het deel dat wordt begrensd door Visgilde Steehouwer en Cafetaria Family. Je kunt wel parkeren en rijden aan de zijde van Wisse makelaardij. Ook de laadpalen op het parkeerterrein zullen afgesloten worden van 26 april 18:00 uur tot 27 april 19:00 uur

Niet of beperkt toegankelijk
In de Christinastraat, Margrietstraat en Marijkestraat zijn geen activiteiten gepland, maar deze straten zijn op Koningsdag verkeersvrij. Als je de auto op die dag nodig hebt, dan is het praktisch om deze al op 26 april elders te parkeren. Irenestraat is open, maar er is geen doorgang mogelijk naar de Emmasingel. Oranjestraat en Prins Bernhardstraat zijn open, maar er is geen doorgang mogelijk naar het Raadhuisplein. Waelneslaan is afgesloten tussen Graaf Willemlaan en de Huijgensstraat. De Willem de Zwijgerstraat is afgesloten tussen de Graaf Willemlaan tot aan hoogte bij Visgilde Steehouwer / Marijkestraat.

Eenrichtingsverkeer
Om de verkeersveiligheid te bevorderen en P-overlast te voorkomen geldt tijdens Koningsdag eenrichtingsverkeer voor de Emmasingel (Paulusweg naar Willem de Zwijgerstraat), vervolgens terugdraaien en langs het parkeerterrein van de schoof De Schoof terug richting de Mauritsstraat/Paulusweg Op Koningsdag vanaf 18:00 zijn alle straten weer normaal bereikbaar.

Bron Oranjevereniging Hendrik-Ido-Ambacht