Ambachtse Cyber Agents tussentijds gehuldigd

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Zorgen voor een veilige online-wereld. Met de hulp van Cyber Agents. Computerspel Hackshield leert jonge Ambachters bewust omgaan met de gevaren van deze vorm van criminaliteit. Burgemeester Jan Heijkoop huldigde op 16 april in het bijzijn van de politie de beste Cyber Agent tot nu toe. Glunderend nam Jaime Verweij (8 jaar, 1ste prijs) het prijzenpakket in ontvangst. Linn de Heer (10 jaar, 2de prijs), en Kris Westerhout (11 jaar, 3de prijs) ontvingen hun prijzen thuis.

Jaime Verweij
Winnaar Jaime Verweij, beter bekend als Cyber Agent JaimeV, geeft direct een belangrijke tip: “Je moet altijd voorzichtig zijn op het internet en nooit zomaar ergens op klikken. Ik ga zeker door met HackShield spelen en wil oudere mensen helpen online veiliger te zijn. Je leert heel goed wat er allemaal op het internet kan gebeuren. En het is ook nog eens een hartstikke leuk spel.”

Linn de Heer
Als Cyber Agent LinnieLol weet Linn de Heer precies dat je je codes, wachtwoorden en inloggegevens nooit moet doorvertellen. “Ik ken iemand die haar inlogcodes van de telefoon aan iemand gaf en die is toen gehackt. Ik vind het leuk om anderen te leren hoe je niet gehackt kan worden. Nog een tip? Probeer bij het pinnen altijd je hand te verbergen waar je de pincode mee intoetst.”

Kris Westerhout
Derdeprijswinnaar Kris Westerhout (speelt als Cyber Agent Razor2.0) sluit zich daarbij aan en voegt toe: “Zorg altijd en overal voor sterke wachtwoorden en wees gezond wantrouwend bij alles wat je ziet en doet. Geef nooit je persoonlijke data zomaar aan iemand. Ik hoop dat meer kinderen HackShield gaan spelen. Dan leert iedereen om veilig om te gaan met de computer.”

Cyberpesten
Online criminelen zijn steeds slimmer. In HackShield gaan jonge Cyber Agents zogenaamd in gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen als cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken. Het maakt kinderen weerbaarder en zorgt voor bewustwording bij hun naasten. Burgemeester Jan Heijkoop: “Kinderen op jonge leeftijd online weerbaar maken is belangrijk. HackShield speelt hier goed op in. Zo weten ze niet alleen zelf hoe ze veilig online zijn en blijven, maar kunnen ze ook anderen in hun omgeving hierbij helpen. En jong geleerd is oud gedaan.” Je speelt HackShield via www.joinhackshield.nl of via de app voor smartphone of tablet.