HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op zaterdag 14 december speldde burgemeester Jan Heijkoop een Koninklijke onderscheiding op bij Peter Hoogstraten. Voor zijn jarenlange inzet voor de inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Peter Hoogstraten beschikt over een groot netwerk. Zijn enorme plichtsbesef en enthousiaste en sociale instelling kenmerken hem. Hieronder leest u meer informatie over de gedecoreerde.

Ambacht.net
Peter Hoogstraten startte in 1998 met Ambacht.net een online platform om inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht te informeren over nieuws uit hun gemeente. Dit platform is door de jaren heen steeds groter geworden en bestaat nog steeds.

Theaterhuis en Ambachtse muziekschool
Als bestuurslid en later voorzitter droeg hij vanaf 2005 tien jaar lang zijn steentje bij aan het Theaterhuis. Daarnaast was hij in de periode van 2012-2014 ook algemeen bestuurslid bij de Ambachtse muziekschool. Hij heeft er mede voor gezorgd dat deze muziekschool een plek in ons dorp kreeg.

Oranjevereniging Wilhelmina Juliana
Als bestuurslid (secretaris) bij de Oranjevereniging speelt Peter Hoogstraten een hele grote rol. Sinds 2007 zet hij zich in voor de organisatie van Koningsdag in Hendrik-Ido-Ambacht.

Stichting Made-In-Ambacht (MIA)
Sinds september 2018 is hij actief als vrijwilliger bij Stichting Made-In-Ambacht (MIA). Hij verzint, organiseert, ondersteunt en begeleidt activiteiten en evenementen voor de inwoners.