Acties voor energiebespaarders in Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht helpt haar inwoners graag met het energie besparen en zelf opwekken. Dat loont nu extra met de stijgende energieprijzen en is goed voor het klimaat én uw portemonnee. Tot juli 2022 organiseert de gemeente samen met het Regionale Energieloket aantrekkelijke acties voor huurders en eigenaren van koopwoningen. Dit kan gedaan worden dankzij de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Verwarmt u uw koopwoning nu met aardgas en is uw woning ouder dan 20 jaar?Ralph Lafleur, wethouder duurzaamheid: “Dan is het extra belangrijk om uw woning de komende jaren in stapjes energiezuinig te gaan maken. Nederland wil stoppen met aardgas. De gemeente helpt u graag een handje, zodat we samen kunnen werken aan de overstap naar duurzame energiebronnen om woningen te verwarmen. Zorg ook dat u bent voorbereid!”

De actieperiode gaat in oktober van start met: 

– cadeaubonnen voor huurders en minima voor kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, slimme stekkers, LED-lampen en brievenbusborstels;  

– buurtactie voor woningeigenaren in Kruiswiel met adviesrapporten en webinar aan de hand van voorbeeldwoningen uit de wijk met de slimste stappen om energie te besparen. 

Later dit jaar en de eerste helft van 2022:

– twee webinars en een informatiepakket met slimme energiebespaartips voor huurwoningen; 

– groepsaankopen voor woningeigenaren: isolatie en glas (november en december) en zonnepanelen (2022);

– groepsaankopen voor huurders: zonnepanelen (2022) en witgoed (2022);

– voor verenigingen van eigenaren: webinar en project Zon op VVE’s (2022). 

Wilt u meer weten over deze acties?

Kijk dan op www.regionaalenergieloket.nl/hendrik-ido-ambacht of bel met het Regionaal Energieloket via 088 525 41 10 (lokaal tarief). Meer informatie volgt ook via bijvoorbeeld de gemeentepagina’s in Weekblad De Brug. 

Liever eerst persoonlijk advies van een energiecoach aan huis?

Wilt u energie besparen in uw huis én het meeste halen uit de acties? Wat is dan de eerste stap? En wat levert het meeste op voor uw koop- of huurwoning? De gecertificeerde energiecoaches van Drechtse Stromen helpen u graag bij het besparen op energie en het verhogen van het comfort in uw woning. De energiecoach bespreekt stapsgewijs met u uw woning, Na het gesprek heeft u een helder beeld èn een stappenplan hoe u energie en geld kunt besparen. Een afspraak met de energiecoach kunt u maken via www.drechtsestromen.net

Drechtse Stromen vraagt een kleine bijdrage van 30 euro voor een adviesgesprek. Dit is inclusief het maken van foto’s met een infraroodcamera.

Zelf energiecoach worden? 

Wilt u anderen helpen energie te besparen? Er zijn 50 gratis trainingsplekken beschikbaar voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht die energiecoach willen worden bij Drechtse Stromen. U kunt zich aanmelden viahttps://regionaalenergieloket.nl/hendrik-ido-ambacht/algemeenenergiecoach