Aangepaste Sandelingenknoop officieel geopend

HENDRIK-IDO-AMBACHT Vanmorgen is officieel het aangepaste Sandelingen knooppunt, met het neerklappen van een ‘werk in uitvoering’ bord op een pijlwagen, in gebruik genomen. Die handeling werd gedaan door de wethouders Ralph Lafleur van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Robert Kreukniet van de gemeente Zwijndrecht. Al om 22.00 zondagavond waren de aannemers van de Vermeulen Groep klaar met de laatste werkzaamheden en kon de af- en oprit van de A16, richting Rotterdam, weer vrijgegeven worden. Verkeer dat gebruik wil maken van de A16 hoeft voortaan, komende van het viaduct, niet meer te stoppen voor de verkeerslichten maar kan vrij de oprit van de snelweg oprijden. Ook is er een extra rijstrook aangelegd. Volgens Ard Kamsteeg, hoofd afdeling netwerkontwikkeling en visie Rijkswaterstaat, levert de aanpassing tot 50% extra winst op in de reistijd.

De aanpassing van de Sandelingenknoop is een van de maatregelen uit een programma waarin Rijkswaterstaat samen met de regiopartners en het bedrijfsleven de bestaande weginfrastructuur beter wil laten benutten. Zo is men bijvoorbeeld gebruikers aan het stimuleren om minder in de spits te gaan reizen. Volgens Anna Schouten, van het platform Samen Bereikbaar, zijn er daardoor inmiddels al 210 spitsmijdingen gerealiseerd. De aanpak van de Sandelingenknoop is de eerste van een reeks van wegwerkzaamheden in de regio. Zo krijgt de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht er volgend jaar een extra rijstrook bij en worden, vanaf eind dit jaar, de aansluitingen van de N3 met de A16 en A15 verbeterd.

Wie thuis wil zien hoe druk het op de Sandelingenknoop is kan dit live op zijn pc bekijken dankzij een nieuwe webcam. Ga daarvoor naar ‘‘ . text_chop(‘https://www.h-i-ambacht.live/’, 30) . ‘