14.6 C
Zwijndrecht
donderdag 18 juli 2024

Nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht

Dronken bestuurder crasht auto

Een bestuurder heeft zijn auto zaterdag op zondagnacht gecrasht op de A16 bij Hendrik Ido Ambacht. De automobilist had volgens de politie 'veel te veel' gedronken. Op het bureau blies hij een uitslag van 685 UG/L. Dat staat ongeveer gelijk aan bijna acht drankjes, terwijl er slechts twee zijn toegestaan. Het voertuig is door het ongeluk total loss en is door een berger...

Brug over de Noord weer open na technische problemen

De Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht was zaterdag een tijd lang in beide richtingen afgesloten. Dat kwam door een technische storing. Het verkeer is via lokale wegen omgeleid, zegt Rijkswaterstaat. Een monteur moest eraan te pas komen om het probleem op te lossen. De storing begon rond 10:15 uur en rond 13:00 uur was het voorbij. De brug wordt voornamelijk gebruikt...

Roekeloze automobilist ramt scooter en belandt in sloot

De politie heeft donderdagavond een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht opgepakt. Hij was om 22:00 uur betrokken bij een ongeluk op de Parallelweg in Sliedrecht. Daarbij raakte twee jongens op een scooter lichtgewond. Getuigen zouden hebben gezien dat de verdachte auto's inhaalde over de doorgetrokken streep. Op een kruising belandde hij op de verkeerde weghelft en ramde de scooter. De auto kwam daarna in...

Rioolwater in parkeergarage, klanten lopen er op hun tenen doorheen

Dat er veel regen zou vallen, daar waren de meeste mensen dinsdagavond wel op voorbereid. Maar dat er een rioolleiding zou springen in de parkeergarage bij de Albert Heijn in Hendrik-Ido-Ambacht, dat was niet voorzien. Daardoor... Lees het hele verhaal op www.streekomroep56.nl.

Parkeergarage supermarkt staat blank

In een filiaal van Albert Heijn in Hendrik-Ido-Ambacht is dinsdagavond een rioolleiding gesprongen. Daardoor stond de parkeergarage van de supermarkt in de Sophiapromenade blank. De winkel moest van de brandweer dicht, omdat er gas uit het riool kwam. De leiding wordt gerepareerd. Mensen kunnen tijdelijk niet bij hun auto komen. "Helaas voor alle bewoners uit de omgeving die vanmiddag dachten leuk in de...

70-jarige vrouw mishandeld, dader vlucht met haar auto

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht die een 70-jarige vrouw mishandelde en beroofde. De vrouw stond voor een woning in het Brabantse Zevenbergen toen zij plotseling werd vastgepakt en mishandeld. De verdachte eiste haar autosleutels en duwde haar daarna op de grond. Hij ging er met de auto van de vrouw vandoor en reed...

Duizenden euro’s voor gemeenten dankzij positief resultaat NRIJ

Het is opmerkelijk: een door meerdere gemeenten gesubsidieerde organisatie besluit mogelijk het positieve resultaat op de jaarrekening terug te geven aan de gemeenten.  Lees het hele verhaal op www.streekomroep56.nl.

Dit zijn de beste en slechtste fietsgemeenten in de regio

De tweejaarlijkse ranglijst van beste fietsgemeentes is weer samengesteld. Met een vragenlijst probeert de Fietsersbond erachter te komen waar je het best, en het slechtst, terecht kan met je fiets. Uit de test blijkt dat... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

‘Klokkenluider’ stuurde duizenden mails naar kandidaat-wethouder

Een zelfbenoemd klokkenluider die zegt 'frauduleuze praktijken' aan de kaak te willen stellen, was donderdag in de Dordtse rechtbank zelf onderwerp van gesprek.  Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Hangt je Oranjeversiering wel hoog genoeg?

Nu de Oranjekoorts langzaam maar zeker aanzet, worden ook steeds meer straten versierd. Dat is voor het aanzicht natuurlijk erg leuk, al waarschuwt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht dat... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Vrijwilligerstekort nekt zomeractiviteit Speelfabriek in Ambacht

Voor meerdere generaties Ambachtenaren was het iets waar ze als kind vele zomeruren doorbracht, maar nu komt er toch echt een einde aan. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Flink aantal nieuwe woningen voor starters en senioren in Hendrik-Ido-Ambacht

De woningnood in onze regio is hoog. Er moeten tot 2030 ruim 25.000 woningen bijgebouwd worden. In Hendrik-Ido-Ambacht wordt... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Zorgcentrum Blije Borgh kan niet zonder zij-instromers: ‘Steeds belangrijker’

De vraag naar zorg groeit enorm door toenemende vergrijzing. Maar wie staat er straks naast het bed? In Hendrik-Ido-Ambacht kunnen ze... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Hendrik-Ido-Ambacht koploper energiezuinige woningen in de streek

Volgens een recent onderzoek blijkt dat in Hendrik-Ido-Ambacht meer dan de helft van de woningen beschikt over energielabel A of hoger.  Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Politie zoekt nog naar tips beroving Krommeweg

Berovers laten tiener half bloot achter na gewelddadige overval © Bureau Rijnmond Een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht dacht twee maanden geleden na een avondje met vrienden rustig naar huis te kunnen fietsen. Maar twee mannen op een scooter verstoren op brute wijze zijn plan.  Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.