Helpende handen voor het Noordpark?

ZWIJNDRECHT – Het Noordpark in Zwijndrecht heeft het afgelopen halfjaar een ware metamorfose ondergaan. Veel wandelaars hebben dat inmiddels ontdekt. En er komen steeds meer wandelaars bij. Het is gewoon drukker in het park. Dat ligt echt niet alleen aan corona, maar dat komt absoluut door het vele vrijwilligerswerk onder leiding van Bas Mol en Jan van Gortel, vrijwilligers van het Wijkplatform Walburg.

Eigenlijk hebben die twee, toch ook niet meer de jongsten, helemaal niet zulke groene vingers, maar dankzij hun enthousiasme is het gelukt van het wat rommelige Noordpark een “Zwijndrechts keukenhofje” te maken. Het duo is nu gegroeid naar een kwartet, maar ook met z’n viertjes gaat het een beetje te veel worden om het park aantrekkelijk te houden. Dus er zijn meer “helpende handen” nodig.

De lente is alweer grotendeels voorbij, de narcissen zijn uitgebloeid en als het loof over een maandje afgestorven is, kan er gemaaid worden. Aan de borders is genoeg werk, want het onkruid groeit als kool, zeker nu met het natte weer. Er zijn viooltjes in het park geplant. Die komen uit de hanging baskets die in verschillende wijken van Zwijndrecht aan de lantaarnpalen hebben gehangen. Jan en Bas vonden het zonde dat deze viooltjes en andere plantjes op de vuilnishoop zouden belanden. Daarom hebben ze het bedrijf Flower and Shower gevraagd of ze de uitgebloeide plantjes mochten hebben voor het Noordpark. En dat kregen ze voor elkaar. Het is weer een fleurig gezicht in het park.

Maar ja, zoals gezegd, met z’n viertjes een heel park bijhouden is toch wel een opgave. Daarom doen Bas en Jan een dringend beroep op nieuwe vrijwilligers, die niet eens echte groene vingers hoeven te hebben. Er is altijd wel wat te doen. Elke maandag en woensdag van 2 tot 4 uur is iedereen welkom zich aan te sluiten. Er is op Facebook een groepspagina “Noordpark Onderhoud”, die iedereen kan “vindikleuken”, waarop de werkzaamheden te volgen zijn.

Het Noordpark wordt met meer “helpende handen” ongetwijfeld nòg veel mooier.