HEERJANSDAM – Het zat niet mee voor Colin Velthuizen in Hockenheim. Tijdens de seizoensfinale van de IDM Supersport 300 klasse had de 16-jarige coureur veel technische problemen, waardoor er in de races niet meer in zat dan een zesde en zevende plaats. Colin is met deze uitslagen als vierde geëindigd in het kampioenschap.

Het was zeer spannend in het IDM Supersport 300 kampioenschap voorafgaand aan de laatste ronde van het seizoen in Hockenheim. Colin Velthuizen stond op een vierde positie in het klassement op slechts zeven punten van de nummer twee. De nummers vijf, zes en zeven stond ook niet verder achter de coureur uit Heerjansdam. In theorie kon Velthuizen ook nog kampioen worden, echter het verschil was 47 punten naar de leider en met nog 50 punten te verdelen moest er daarvoor wel iets bijzonders gebeuren.

De eerste trainingsdag viel in het water, want tijdens beide vrije trainingen was de baan kletsnat. Zaterdag vierde Velthuizen zijn 16e verjaardag en hij begon de dag in stijl. In de eerste kwalificatie op een opdrogende baan zette de Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawasaki coureur de snelste tijd, waardoor hij de voorlopige pole position in handen had bij de start van de tweede kwalificatie. In de tweede kwalificatie had Velthuizen een probleem met de versnellingsbak, waardoor hij de tweede versnelling niet kon gebruiken. Ondanks deze handicap wist Velthuizen wel een zesde tijd op de klokken te brengen, waardoor hij vanaf de tweede startrij de races mocht aanvangen.

Na de kwalificatie werd het motorblok gewisseld en daarom kon Velthuizen met goede hoop beginnen aan de races. Helaas zat het in de wedstrijden ook niet mee en kampte Velthuizen in beide races opnieuw met problemen met de versnellingsbak. De coureur uit Heerjansdam zat in de beginfase in de kopgroep en vocht vooraan mee. Op het moment dat hij in de eerste race de aanval openende naar de voorste plaatsen begonnen de problemen. Hierdoor moest Velthuizen de kopgroep laten gaan en werd hij zevende. In de tweede race was jammer genoeg hetzelfde beeld en zat er niet meer in dan een zesde plaats. In het IDM Supersport 300 eindklassement is Velthuizen vierde geworden.

Colin Velthuizen #64: ‘Het is niet de seizoensfinale geworden waar ik op had gehoopt. We hadden heel veel technische problemen en daar baal ik natuurlijk enorm van. Maar ik ga er alles aan doen om volgend jaar nog sterker terug te komen!’

Volgend jaar zal Velthuizen ook uitkomen met NUTEC-RT Motorsports by SKM-Kawasaki in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Deze winter gaat de 16-jarige hard werken om zo tijdens zijn tweede seizoen in deze klasse zijn vierde plaats in het eindklassement van dit jaar te verbeteren.