Restaurant ’t Waaltje Heerjansdam mag weer open

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ), Wouter Kolff, heeft, mede op advies van Cees Vermeer, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ), besloten dat restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam weer open mag. Inmiddels heeft GGD ZHZ een nagenoeg compleet beeld van het aantal besmettingen en de nauwe contacten.

Vrijdag 11 september moest het restaurant sluiten omdat er geen compleet beeld was. Op dit moment is er vanuit gezondheidskundig perspectief dan ook geen noodzaak tot langere sluiting van het restaurant.

Er zijn op dit moment 38 besmette personen die een relatie met ’t Waaltje hebben. Alle positief geteste personen hebben het advies thuis te blijven. Nauwe contacten van de positief geteste mensen wordt ook geadviseerd 10 dagen thuis te blijven. Bezoekers van het restaurant tussen 2 t/m 11 september wordt geadviseerd om hun klachten in de gaten te houden tot en met 14 dagen na hun bezoek aan het restaurant. Bij klachten geldt altijd: laat je testen.

Voorkomen verspreiding coronavirus
Restaurant ’t Waaltje heeft, in overleg met de GGD en de VRZHZ, maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Verder is afgesproken dat het restaurant bij berichtgeving over positief geteste medewerkers of klanten de personen die hier mogelijk mee in aanraking zijn geweest direct informeert. De GGD en handhaving blijven de situatie voorlopig monitoren.