Restaurant ’t Waaltje Heerjansdam gesloten door coronabesmettingen

foto ter illustratie

HEERJANSDAM – De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft vrijdagavond 11 september restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam gesloten voor twee weken. Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen namelijk opgelopen naar 16.

Vanaf eind augustus hebben 16 personen, gediagnosticeerd met een COVID-19 infectie, een relatie aangegeven met restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam. Deze personen wonen in verschillende GGD-regio’s. Het gaat volgens de Veiligheidsregio om vier gasten en negen medewerkers van het restaurant. Van drie personen is de relatie met het restaurant nog onbekend.

Voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: “Het belang van de gezondheid van onze inwoners staat voorop. Ik vind het dan ook essentieel dat bij een toenemend aantal besmettingen in een potentiële brandhaard direct actie wordt ondernomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ik begrijp heel goed dat een horecaondernemer zijn omzet hard nodig heeft, maar dit mag nooit ten koste gaan van de volksgezondheid.”