Muziekvereniging EMM in concert met Masalant en Hét HarmonieOrkest

HEERJANSDAM –   Op zaterdag 4 november vindt een bijzonder concert plaats in de Oude Kerk in Maasland. Muziekverenigingen uit Heerjansdam, Barendrecht en Maasland zullen daar van zich laten horen en het belooft volgens de deelnemers een onvergetelijke avond vol muziek en plezier te worden.

De eerste vereniging die zal optreden is fanfareorkest EMM uit Heerjansdam. EMM staat sinds begin van dit jaar onder de enthousiaste leiding van Johan Noothout en met hun nieuwe dirigent heeft het orkest een aantal stukken ingestudeerd die zij op 4 november graag willen laten horen. Onder andere staat het alom bekend ‘Free World Fantasy’ van Jacob de Haan op het programma.

Hét HarmonieOrkest
Na het geluid van de fanfare is het de beurt aan Hét HarmonieOrkest van Harmonievereniging Barendrecht. Dit is een bruisende vereniging van meer dan 250 leden, met veel verschillende muzikale onderdelen, zoals een koor, verschillende orkesten en muzikale groepen. Ooit opgericht als fanfare, maar in 1991 overgestapt naar harmoniebezetting. Op de bok staat dirigent Frank Hendriks en onder zijn leiding worden een aantal werken uitgevoerd waaronder ‘Highlights from Chess’.

Masalant
Dirigent Frank Hendriks heeft na zijn optreden met Harmonie Barendrecht geen tijd om rustig te gaan zitten, want hij heeft ook bij Harmonievereniging Masalant de muzikale leiding. Masalant is een actieve vereniging, die in Maasland en daarbuiten concerten geeft en medewerking verleent aan bijvoorbeeld kerkdiensten en de Dodenherdenking. Dit orkest zal onder andere met ‘The secret of The White Rose’ en een fantastische Elvis Medley laten horen hoe mooi harmoniemuziek kan zijn.

Info
Het concert van de drie muziekverenigingen op 4 november begint om 19.30 en de zaal gaat open om 19.00. Locatie is de Oude Kerk in Maasland op het Kerkplein. Parkeren kan men het beste doen bij de sportvelden van Sport- en recreatiepark De Commandeur aan het Doelpad. De parkeergelegenheid rondom de kerk is namelijk beperkt. De entree is gratis.

Bron: EMM