HEERJANSDAM – Bij de Develruiters vonden in Heerjansdam dit weekend de regiokampioenschappen dressuur voor paarden plaats. Maar liefst 66 dressuurcombinaties wisten er een startbewijs voor de Hippiade, de landelijke outdoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo, te bemachtigen. 

Als regiokampioenen werden dit weekend ook gehuldigd: Fransje van der Meer (’s Gravenhage) met Histaria in de klasse ZZ-L, Mara de Vries (Poederoijen) met Icerole DVB in de klasse Z2, Shanika de Bruijn (Wateringen) met El Chica in de klasse Z1, Jorian Stoppelenburg (Ridderkerk) met Huub in de klasse M2, Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) met Severo in de klasse L2, Michelle de Bruijn (Rockanje) met Jingaloo in de klasse L1 en Nicole Maat (Berkel en Rodenrijs) met Kenzy de la Tiny in de klasse B. Alle regiokampioenen ontvingen naast het kampioenslint,de beker en de felbegeerde KNHS Regio Zuid-Holland pin, mooie prijzen, toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

Fransje van der Meer en Histaria zetten zegetocht voort in klasse ZZ-L

Sinds het moment dat Histaria onder het zadel kwam bij Fransje van der Meer heeft de combinatie vele successen geboekt. In 2017 werd de combinatie bij de outdoorkampioenschappen regiokampioen in de klasse M1, in 2018 regiokampioen in de klasse Z1 en derde tijdens de Hippiade. Afgelopen winter werd de combinatie regiokampioen in de klasse Z2 en in Heerjansdam is er met een totaalscore van 73.061% aan deze indrukwekkende lijst de titel regiokampioen in de klasse ZZ-L toegevoegd. Reservekampioen werd Esmeralda Tol (Piershil) met L.A.W. Tol’s Denver. Behalve Fransje en Esmeralda mogen ook Tessa de Roon (Rockanje) met Fashion D, Albert Nap (Zwijndrecht) met Square A Global Star, Annemieke Hordijk-Wigmans (Rotterdam) met Faithfull Whisper, Japke Heerschap-Kramer (Oud-Beijerland) met HelloKarla, Benth de Graaf (Bergambacht) met Goed-zo GP en Sidney Trimp (Schijf) met Gii Carla naar de Hippiade.

Spannende strijd in de klasse M2
In de klasse M2 is onder andere Agnes Romijn (Zwijndrecht) met Square a Indy, afgevaardigd voor Zuid-Holland naar de landelijke outdoorkampioenschappen.

Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken. “Er is ook ontzettend goed gereden dit kampioenschap. Maar liefst 5 combinaties en ons Kür viertal hebben ruim boven 70% gereden. Dat is ontzettend knap en veelbelovend voor de Hippiade. Het was ook weer twee weekenden lang tiptop voor elkaar hier bij de Develruiters in Heerjansdam. Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers!”