HEERJANSDAM – Wethouder Jos Huizinga (Monumenten en Archeologie) heeft maandag het eerste gemeentelijke monumentenschild overhandigd aan mevrouw van Gorp. De familie woont in een villa aan de Waal in Heerjansdam die is aangemerkt als gemeentelijke monument.

Mevrouw van Gorp was vereerd om het schildje in ontvangst te nemen: “Wij zijn trots op onze woning en dan is het mooi dat de gemeente het waardevol vindt om het aan te merken als gemeentelijk monument. Het is ook een eerbetoon aan architect Kramer die de woning heeft ontworpen en er zelf ook heeft gewoond.”

Er zijn in Zwijndrecht 53 gemeentelijke monumenten, variëren van woonhuizen, kantoren, bedrijfsgebouwen tot objecten in de openbare ruimte. De gemeente heeft deze panden als gemeentelijk monument aangemerkt om ze vanwege hun cultuurhistorische waarde te behouden voor de volgende generaties.

De komende weken voorziet de gemeente nog meer gemeentelijke monumenten van een monumentenschildje.

Foto: Wethouder Jos Huizinga (Monumenten en Archeologie) overhandigt een monumentenschildje aan mevrouw van Gorp. Op de achtergrond hun woning die als gemeentelijk monument is aangemerkt.

.