Burgemeester lost vroege belofte 2020 in

HEERJANSDAM – Burgemeester Hein van der Loo en wethouder Wonen Jacqueline van Dongen brachten begin dit jaar een bezoek aan de Nieuwjaarssnertreceptie van Woningbouwvereniging Heerjansdam. Tijdens dit bezoek daagde de burgemeester de huurders uit om met hem een balletje te gooien op de nieuw aangelegde jeu-de-boulesbaan op de Groenstrook bij Midden-Inn. Op donderdag 25 juni loste hij deze belofte in en speelde hij twee verhitte potjes.

De jeu-de-boulesbaan was een lang gekoesterde wens van de Huurdersraad van de Woningbouwvereniging en ook van de Dorpsraad van Heerjansdam. De baan is aangelegd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging in 2019. Naast de vereniging -die de baan heeft aangelegd- heeft ook de Dorpsraad bijgedragen met de aanleg van twee mooie banken en de verlichting, zodat ook in de avond gespeeld kan worden. De burgemeester werd tijdens zijn bezoek afgelopen donderdag uitgedaagd door Kees Hollemans, lid van de Huurdersraad. Tijdens een verhit, maar sportief potje bleek de burgemeester een taaie tegenstander. Hij ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor, net zoals in zijn tweede potje, waarin hij het opnam tegen Kees van der Burg, lid van de Huurdersraad.

Corona-proof

Bij de aanleg van de baan was er nog geen enkele sprake van Corona, maar inmiddels blijkt dat jeu-de-boules heel goed corona-proof gespeeld kan worden. De 1.5 meter kan tijdens het spelen prima worden gehandhaafd. Dit maakt deze sport bij uitstek geschikt om deze zomer met elkaar wedstrijdjes of toernooitjes te spelen of zomaar een vriendschappelijk balletje te gooien. De bankjes lenen zich ook uitstekend om -eventueel met een kleine versnapering uit de Brasserie van Midden-Inn- de verrichtingen te bekijken. 

Iedereen is welkom

Wie pakt de handschoen op en daagt vrienden, bekenden of familieleden uit om deze zomer ook op de nieuwe baan een balletje te gooien? Iedereen is welkom. Laat de baan wel graag schoon en veilig achter na het spelen. Tijdens openingstijden van de Brasserie in Midden-Inn kan er gebruik gemaakt worden van een set ballen die daar aanwezig is. Graag deze set wel desinfecteren na gebruik. Desinfectievloeistof is beschikbaar in de brasserie van Midden-Inn.