Boomgaardkerk in Heerjansdam gaat sluiten en krijgt een nieuwe woonfunctie

Foto: De huidige Boomgaardkerk

HEERJANSDAM – De voormalige protestante gereformeerde Boomgaardkerk in Heerjansdam aan de Dorpstraat gaat dicht en krijgt nu een woonfunctie. Het achthoekige gebouw zal wordt verbouwd tot drie appartementen en twee penthouses. Daarnaast worden er nog drie nieuwe herenhuizen gebouwd en zeven eigentijdse hofwoningen.

De Boomgaardkerk werd in 1954 in gebruik genomen en was een typerend ontwerp van de architecten Henk Hupkes en Willem Cornelis van Asperen. Het bestaat uit een achtzijdig stervormig gebouw met daarop een ranke open klokkentoren dat destijds een kerk uit 1859 verving. De protestante gemeente hield er geruime tijd al geen officiële kerkdiensten meer maar het gebouw werd nog wel gebruikt voor doordeweekse activiteiten. Deze kunnen volgens de kerkenraad voortaan in de Dorpskerk gehouden worden. De Boomgaardkerk werd voor het houden van erediensten tevens verhuurd aan de evangelische gemeente en de Gereformeerde Kerk Nederland. Beide gemeenten zijn bekend met de sluitingsplannen en de laatste GKN dienst wordt in deze kerk op zondag 23 april gehouden.

Impressie Van Spronsen makelaars. Het gebouw na de ombouw tot vijf appartementen.

Nieuwbouw met energie neutrale woningen
Het historische gebouw blijft na de sluiting behouden en krijgt nu een woonfunctie. Het zal worden verbouwd tot drie luxe appartementen en twee penthouses. Aan de kant de Dorpsstraat worden daarnaast ook drie nieuwe herenhuizen gebouwd en achter de kerk komen nog zeven eigentijdse hofwoningen te staan. Al deze woningen zullen energie neutraal worden opgeleverd. Hoewel nog niet duidelijk is wanneer de bouw van deze woningen gaat beginnen zal de verkoop ervan al in mei 2023 van start gaan. Meer informatie hierover vindt u op: www.boomgaardhof-heerjansdam.nl of www.vanspronsenmakelaars.nl

Bron: Gereformeerde kerk