Aafje start dagvoorziening in Heerjansdam

HEERJANSDAM- Aafje start op 7 oktober a.s. met een dagvoorzieningen faciliteit in woonzorgcentrum Midden-Inn in Heerjansdam. Op basis van klantbehoefte is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid daarvoor. Aafje heeft een overeenkomst gesloten met de Sociale Dienst Drechtsteden. Ook is de woningbouwvereniging Heerjansdam akkoord gegaan met de komst van deze voorziening. Midden-Inn is geen locatie van Aafje, maar zij exploiteert daar de brasserie met een Ontmoetingsplein. De dagvoorziening is voorlopig wekelijks op maandag.

Behoefte
Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen in hun eigen omgeving. Soms wordt dit bemoeilijkt door lichamelijke en/of geestelijke klachten, hetgeen voor een partner of verzorger best zwaar kan zijn. Toch blijft er behoefte aan sociale contacten en een zinvolle dag. Voor deze groep is de dagvoorziening van Aafje heel geschikt. Leuk voor deze mensen en prettig voor de mantelzorger, die de zorg even uit handen kan geven en tot rust kan komen. Momenteel moet men daarvoor reizen naar Zwijndrecht of Barendrecht, maar nu komt een dergelijke faciliteit ook in Heerjansdam.

 

Doelgroep en functie

De dagvoorziening is bestemd voor inwoners van met geheugenproblemen, die in het bezit zijn van een WMO-indicatie. Zij worden thuis opgehaald door de Drechthopper van Stroomlijn om een aangename en zinvolle dag door te brengen bij Midden-Inn. De dagvoorziening van Aafje ondersteunt hen in het behouden van de zelfstandigheid. Door actief bezig te zijn, blijft men de vaardigheden trainen. Aafje helpt om de dagelijkse dingen zoveel mogelijk zelf te doen. Daarnaast ontmoet men bij de dagvoorzieningen lotgenoten en brengt men de tijd op een aangename manier met elkaar door. Aan het eind van de dag brengt de Drechthopper iedereen natuurlijk weer thuis.

Ontmoetingsplein

Bij Midden-Inn is tevens een zgn. Ontmoetingsplein waar dagelijks gezellige of informatieve activiteiten worden georganiseerd voor buurtbewoners.  Het programma kunt u zien op www.aafje.nl of op locatie Midden-Inn zelf.

Informatie en aanmelden
Heeft u al een WMO-indicatie en lijkt het u leuk om te komen? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice 0888233233. Ook als u nog geen indicatie heeft kunt u daar terecht.