Heerjansdam krijgt een nieuw sport- en beweegpark


HEERJANSDAM – Het skatepark aan de Molenweg in Heerjansdam is toe aan vervanging. De gemeente grijpt de gelegenheid aan om van deze locatie een echt sport- en beweegpark te maken. Het nieuwe park richt zich op sportievelingen tussen de 9 en 99 jaar. Over de exacte invulling mogen de inwoners meedenken!

Sporten en bewegen is de basis voor een goede gezondheid, mentale weerbaarheid en sociale activiteiten. Frisse buitenlucht en daglicht zorgen voor meer energie voor lichaam en geest. Daarom zet gemeente Zwijndrecht steeds meer in op sporten in de buitenlucht. Voorbeelden daarvan zijn de hardlooproute, de beweegtoestellen in de Schotsetuin en de fitnessapparaten in het Develpark.

Meedenken over de invulling van de locatie
Het huidige skatepark aan de Molenweg in Heerjansdam is verouderd en wordt daarom verwijderd. De inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam mogen meedenken over de invulling van de locatie. Gezien de grootte van de locatie is het mogelijk om meerdere faciliteiten te plaatsen. Wordt het een sport- en beweegpark met bijvoorbeeld pumptrack én calisthenicstoestellen? Of worden het beweegtoestellen met een skatepool? Heb je een beter idee? Ook dat kan je laten weten. Stemmen kan t/m 10 juli via www.wijkenzwijndrecht.nl/molenweg!

Hoe verder?
Op basis van de stemmen laat de gemeente verschillende ontwerpen maken. Eind 2022 worden de inwoners gevraagd om te stemmen op deze ontwerpen. De faciliteiten met de meeste stemmen worden in het eerste kwartaal van 2023 geplaatst.