ALBLASSERDAM – Zaterdag 31 oktober is het Halloween bij Landvast. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet zo uitbundig als voorbereid, maar Landvast laat deze dag niet ongemerkt voorbij gaan.

Er zijn twee Halloween-voorstellingen deze dag. ’s Middags is er een voorstelling voor het jongere publiek en ’s avonds een voor het oudere publiek. Beide voorstellingen zullen in de nieuwe zaal Royaal vertoond worden.

100% Wolf
Om 14.30 uur draait de Nederlands gesproken animatiefilm 100% Wolf. Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ’s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

The Shining
Om 20.30 uur is het tijd voor een horrorklassieker: The Shining. Na 40 jaar komt deze klassieker weer terug naar de bioscoop. Het is echter voor het eerst dat de originele versie, die 144 minuten duurt, wordt vertoond op het witte doek. De versie die tot nu toe is vertoond is slechts 119 minuten. Daarnaast is deze versie ook gerestaureerd. Een unieke kans dus om deze klassieker nog eens te kijken op het formaat en het geluid dat bij een echte filmbeleving hoort.

Verkleed
De zalen hebben uiteraard een Halloween-uitstraling. Maar Landvast is vooral benieuwd naar de creaties van de bezoekers. De meest originele verklede bezoekers krijgen een mooie prijs.

Voor beide films dient vooraf gereserveerd te worden. Aangezien er maar beperkt aantal plaatsen wordt bezoekers geadviseerd om niet te lang te wachten om te reserveren. Vanwege het beperkt aantal bezoekers is de kans om met een mooie prijs naar huis te gaan uiteraard weer groter!

Reserveren kan voor beide films via de website www.landvast.nl.