Gymzaal De Bazuin feestelijk geopend

ZWIJNDRECHT – De ruim zeshonderd leerlingen van basisscholen Develhoek en De Notenbalk hebben een nieuwe gymzaal. Wethouder Jos Huizinga en topsporter Chantalle Zijderveld hebben maandag samen de officiële opening verricht. Aansluitend was er een kinderpersconferentie waar leerlingen vragen konden stellen.

Naam onthuld
In het bijzijn van zo’n veertig genodigden hebben Jos Huizinga en Chantalle Zijderveld de naam van de nieuwe gymzaal onthuld. De wethouder feliciteerde de leerlingen, leerkrachten en de scholen met de nieuwe gymzaal: “Het is een prachtig gebouw dat heel goed in de omgeving past. Op verzoek van omwonenden is de gymzaal verdiept aangelegd. Maar het gebouw is zo ontworpen dat er toch veel daglicht naar binnen valt. Voor kinderen heel fijn om hier gymles te krijgen.”

Kinderpersconferentie
Aansluitend was er in de gymzaal een kinderpersconferentie. Zo’n twintig leerlingen van de twee scholen konden alles over de gymzaal in het bijzonder en sporten in het algemeen vragen aan wethouder Jos Huizinga en topsporter Chantalle Zijderveld. Zij won bij de Paralympische Spelen in Tokio vorig jaar twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille bij het zwemmen. Bovendien is ze oud-leerlinge van De Notenbalk. De kinderpersconferentie was via een livestream te volgen voor alle klassen van de twee basisscholen.

Duurzaam gebouw
De gymzaal is het resultaat van een burgerinitiatief van leerlingen van Develhoek en De Notenbalk. De gemeenteraad ging in 2015 akkoord met hun verzoek. Een plaquette bij de ingang van de gymzaal herinnert daar aan. Op het dak van het gebouw zijn zonnepanelen aangebracht en de zaal wordt verwarmd met een warmtepomp. Daarmee is de gymzaal een duurzaam gebouw.

Gezonde lunch
Na afloop van de feestelijkheden kregen alle leerlingen van Develhoek en De Notenbalk een gezonde lunch aangeboden van JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst), een beweging die zich inzet om jongeren gezond te laten leven.