Gratis compost scheppen tijdens Compostdag

ZWIJNDRECHT – De lente komt eraan.. Het is tijd om de tuin extra te verwennen door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost. Gemeente Zwijndrecht biedt in samenwerking met HVC de inwoners van Zwijndrecht op zaterdag 26 maart gratis compost aan. Inwoners kunnen compost scheppen op de Oude Stationsweg (bij de volkstuinen) en het parkeerterrein van de IJsbaan in Heerjansdam.

HVC maakt compost van ingeleverde gft en etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet. Meer informatie over gft en etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft. Of ga naar www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl voor tips om je tuin nog mooier en natuurvriendelijker te maken.